Tegyél a változásért!
2015. március 30. írta: Telehetsz

Tegyél a változásért!

valtozas.jpgVan Popper Pétertől egy remek idézet, ami nagyon bölcs és elgondolkodtató. Így hangzik: „A környezetünk arra felel, amit magunkból kisugárzunk. Belső változás nélkül külső megváltás nem fog jönni.”

A legnagyobb gát, amivel egy ember a saját haladását, fejlődését akadályozhatja az életben, amikor folyamatosan kívül, a környezetében keresi az okokat, hibákat, és bűnbakokat élete problémáiért. Biztos, hogy az élet sorozza a nehézségeket mindenkinek, és biztos, hogy a körülöttünk élő emberek sem tökéletesek, mint ahogy mi sem vagyunk azok. De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy mi hogyan reagálunk bizonyos helyzetekre.

Az egyetlen járható út, ha belátjuk, hogy van felelősségünk abban, ami történt, ha csak annyi is, hogy pl. hagytuk, engedtük, hogy ez történjen, hogy ezt tegye velünk egy másik ember, és megpróbálunk változtatni saját magunkon, hogy legközelebb ne így legyen.

Sajnos az a rossz hír, hogy a világot nem tudjuk megváltoztatni, de ha mindenki maga akar változni, fejlődni, akkor változni fog a világ is. Ez persze utópia, hiszen mindenki nem fog egyszerre eljutni arra a pontra, hogy belássa, hogy magán kell dolgoznia. Így hát nincs más hátra, mint hogy mi változzunk, mert ha a kisugárzásunk más lesz, ha megváltozik a hozzáállásunk, akkor garantáltan másképp fog reagálni ránk a környezetünk is.

Egy próbát mindenképpen megér!

A bejegyzés trackback címe:

https://telehetsz.blog.hu/api/trackback/id/tr697319092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása